چنگالی یکی از غذاهای سنتی و محلی شهرستان گناباد و مورد علاقه گنابادی ها است که خیلی سریع آماده شده و بسیار مقوی و نیرو زا ست. مواد اصلی این غذا شیره انگور، نان محلی تافتون است.
مواد لازم: شیره انگور، نان تافتون محلی، روغن، کنجد و مغز گردو آسیاب شده.
طرز پخت: ابتدا کمی روغن در ظرفی ریخته و آن را روی شعله قرار می دهیم تا داغ شود. بعد از داغ شدن، شیره انگور را به آن اضافه می کنیم و با روغن هم میزنیم. پس از اینگه شیره انگور گرم شد نان تافتون نگین شده را به آن اضافه می کنیم و آنقدر آنها را هم می زنیم تا تمامی تکه های نان به شیره انگور آغشته شوند. در چایان کنجد و گردوی آسیاب شده را به آن اضافه می کنیم.
منبع: صغیر، علیرضا ، ١٣۶۵ ( گناباد مهد اسطوره و هنر) مشهد : انتشارات مرندیز ، ١٣٩۴.
مطالب مرتبط: