آش لخشک یکی از غذا های بومی در شهرستان گناباد است. این غذا که در گروه آش ها قرار می گیرد بسیار پر طرفدار و عموما در ظهر ها و در دور همی ها و مراسم عمومی چون جشن ها یا در قالب نزری در عزاداری ها پخته می شود.
مواد لازم: آرد گندم، آب، نمک، ادویه (فلفل، زرد، چوبه)، حبوبات ( عدس، نخود، لوبیا، کنو، کنجد )، سیفی جات ( گوجه فرنگی، بادمجان) و سبزیجات.
طرز پخت: ابتدا خمیر آش را آماده کرده و پس از نازک کردن خمیر، آن را به صورت نوار های دو یا سه سانتیمتری برش می دهیم چند دقیه می گزاریم تا خمیرش ( خود را بگیرد) زیرا اگر بلافاصله آن را درون آب جوش آمده بیاندازیم حالت خود را از دست داده و از هم می پاشد . پس از اضافه کردن رشته های خمیر به آب در حال جوش، سبزی جات تفت داده شده ، حبوبات و سیفی جات پخته شده و در انتها ادویه را به آن اضافه می کنیم. بعد از چند دقیقه حرارت دیدن غذا آماده می شود.
منبع: صغیر، علیرضا ، ١٣۶۵ ( گناباد مهد اسطوره و هنر) مشهد : انتشارات مرندیز ، ١٣٩۴.
مطالب مرتبط: