آش بند قبا یکی از غذا های بومی در شهرستان گناباد است. این غذا که از گروه آش ها است به این دلیل به بند قبا معروف شده که در آن قطعات خمیر به صورت نوار های برش داده شده شبیه به بند قبا ( یکی از لباسهای سنتی گذشته ) برش داده شده و جزء اصلی این غذا محسوب می شود.
مواد لازم: آرد گندم، آب، نمک، ادویه، حبوبات (عدس، نخود، لوبیا، کنو، کنجد) و سیفی جات (پیاز،گوجه و بادمجان).
طرز پخت: پس از اینکه خمیر را ورز دادیم اجازه دهیم تا ور بیاید (پف کند). حبوبات را پخته و سبزی را به آن اضافه می کنیم. خمیر را پهن و نازک کرده و به صورت نوار های 4 سانتیمتری برش می دهیم. سپس خمیر را به حبوبات و سبزیجاتی که پختهشده و در حال جوشیدن است اضافه می کنیم و پس از آن سیفیجات پخته شده را به آن اضافه می کنیم، پساز چند دقیقه غذا آماده است.
منبع: صغیر، علیرضا ، ١٣۶۵ ( گناباد مهد اسطوره و هنر) مشهد : انتشارات مرندیز ، ١٣٩۴.
مطالب مرتبط: