توگی قورمه یکی از غذا های بومی شهرستان گناباد است. بر خلاف توگی های دیگر، این توگی بدون شیر و با گوشت پخته و یکی از خشمزه ترین غذا های بومی است که در فصل زمستان مصرف می شود.
مواد لازم: ارزن پوست کنده، گوشت، پیاز، نمک.
طرز پخت: ابتدا آب را جوش می آوریم و ارزن پوست کنده و تمیزشده را به آن اضافه می کنیم. در این فاصله ( پخته شدن ارزن) پیاز را تفت داره و گوشت خرد شده را به ان اضافه می کنیم، گوشت را همراه با پیازها کمی تفت داده تا طعم و بوی پیاز به گوشت ها نیز منتقل شود. سپس مقداری نمک را به ان اضافه می کنیم، سپس آنها را به ارزن در حال پخته شدن اضافه می کنیم. باید دقت داشته باشید که ارزن آنقدر باید بجوشد که آب آن تمام شده و کاملاً نرم شده باشد.
منبع: صغیر، علیرضا ، ١٣۶۵ ( گناباد مهد اسطوره و هنر) مشهد : انتشارات مرندیز ، ١٣٩۴.
مطالب مرتبط: